Тризонет от 780 кв. м с 315 кв. м тераси в 16-и район на Париж се продава на спиращата дъха цена от 46 млн. евро. Цената е толкова фрапираща, че натоварената с продажбата агенция Paris Ouest Sotheby’s International Realty се престраши да обяви офертата само в чужбина, пише френският сайт за недвижими имоти LaVieImmo.com

Става дума за жилище на едно от най-красивите места в Париж на авеню „Кенеди“, което с трите си етажа и гледката си към Айфеловата кула съответства на определението „хиперлукс“.

То е в сграда от дялан камък, строена през 1933 г. и е почти изцяло украсено със злато. Всички прозорци на жилището откриват прекрасна гледка към Желязната дама.

Именно в този дом в началото на 60-те Ален Делон изживява най-романтичните дни с любовта на живота си Роми Шнайдер.

На седмия етаж, където е входът за тризонета се намира разкошната рецепция от мрамор в гръцки стил, салон, две спални и кабинет, както и професионална кухня.

След вкусна вечеря собствениците и техните гости могат да се качат на следващия етаж, където се намира панорамната тераса, откриваща гледка към светлините на Париж. На етажа има още четири стаи. На последното, трето ниво на 9-ия етаж, е верандата, на която може да се сервира закуска и спортният салон с най- модерни уреди.

Жилището предлага общо шест спални с бани, два паркинга, сервизно помещение и три изби.

Исканата за него цена е 46 милиона евро, или точно 58 974 евро за всеки квадрат, при средна цена на жилищата в района около 10 000 евро за квадрат.

От агенцията, натоварена с продажбата, обявиха, че въпреки грандиозната цена вече водят преговори за продажба с олигарх от Русия, шейх от Близкия изток или хонконгски бизнесмен. Кой от тях ще спечели – предстои да видим. По-традиция тези сделки се сключват бавно, често след няколко години преговори.