Знаем какво си мислите: нямам времето и парите, за да променям интериора у дома спрямо смяната на сезона.

Не се притеснявайте: съществуват много начини, по които можете да внесете есенната тема у дома.

Прилагаме съвети на дизайнери с опит. Става дума за аксесоари и цветове, т.е. за малки промени, които са по възможностите на всеки човек.

Украсете полицата над камината

Когато времето навън се позахлади, няма нищо по-хубаво от това да имате камина у дома и тя да е в есенни тонове.

Можете да заложите на картини или други произведения на изкуството, които да са на есенна тема. Ако имате средства, купете нова кофа за дърва с есенна декорация.

Внесете зеленото

Не мислете, че през есента не е зелено. Това е моментът, в който можете да използвате потенциала на опадалите листа и зелените гирлянди.

Доверете се на чара на свежи зелени цветя и ги сложете, където пожелаете у дома. Създайте собствени аранжировки с любими цветя – далии, хризантеми и т.н.

Миксирайте принтовете

Няма нищо по-завладяващо и отпускащо от това да легнете на дивана и да се завиете с прекрасно одеало. Принтовете в декора на дома могат по естествен начин да внесат есенната история. Въпрос на цветове!

Флоралните елементи и ярките цветове са характерни за пролетта и лятото. Колкото до есента, заложете на каре или дебели ивици.

Акцентирайте върху сезонните цветове

Когато мислите за есента, първото нещо, което ви идва на ум, е спектърът от цветове, нали? Оранжено и червено. Няма как да сбъркате, ако добавите тези нюанси в интериора на дома.

Напълнете ваза с оранжеви цветя или пък купа с портокали.

Нека бъде светлина!

Понякога, когато става дума за декориране, подценяваме значението на светлината. Меко осветление или пък ярка светлина могат да трансформират помещението.

За есента се стремете чрез осветителните тела и свещи да създадете по-уютна атмосфера. Светлата част на деня стремглаво намалява, а това повишава необходимостта от по-добро осветление.

Сменете покривалото на леглото

През лятото е за предпочитане покривалото да бъде леко и въздушно. Когато наближава зимата, направете точно обратното – изберете по-солидни и тежки материи. Те създават усещане за топлина.