Спрете за миг и се огледайте. Търсете извън границите на обичайните места, на които съхранявате вещи. Открихте ли свободните пролуки?

60-90 см над вратата

Например в банята. Това място е идеално за съхраняване на кърпи, тоалетни принадлежности, тоалетна хартия и т.н. За целта инсталирайте лавица точно над вратата.

Под бюрото


С помощта на тази кошница можете да сложите на едно място всички кабели. Наедно с това са ви на една ръка разстояние.Фиксирайте кошницата под повърхността на бюрото.

Вътрешността на шкафа на мивката

Разтребете нахвърляните предмети вътре и се снабдете с различни аксесоари, които максимално увеличават използваемата площ на шкафа.

Под пералнята и сушилнята

Сигурни сме, че тази идея ще ви допадне. Ако не можете да сложите нещо над тях, сложете го под тях. Освен това така разполагате с по-стабилна основа и пералнята може да спре да обикаля наоколо, ако се сещате за какво говорим.

Във вътрешността на шкафовете (Стратегически)

Какво ново има тук, ще попитате. Има. Отворете шкафовете и вижте дали там няма да откриете свободни 20-30 см от височината. Използвайте именно тях. За целта се снабдете с допълнителни аксесоари, които усвояват пространството.

Под стълбите на мазето

Това ъгловато пространство под стълбите може да ви се струва прекалено неудобно, но всъщност предоставя доста възможности за съхраняване на вещи.

Под лавиците




Решетестите лавици са удобни, но понякога през дупките изпадат предмети. Затова можете да използвате допълнителни аксесоари и да оползотворите пространството под тях.