Случва се в наши дни крадци да нахлуят в собствеността на хората. В такива случаи може всичко у дома да бъде разхвърляно и претършувано с едничката цел да бъде взето ценното – пари, бижута, ценни аксесоари и т.н.

За щастие, има местенца, за които крадците няма да се сетят.

Средностатистически престъпниците „обхождат“ мястото за 8-12 минути. Това време не е достатъчно за преглеждане на всички потайни кътчета.

Това означава, че можете да използвате това предимство и да скътате ценните вещи.

Помнете, едно от любимите места, с които крадците започват, е спалнята. Именно тук се държат най-често бижутата, парите в брой и сейфовете.

Други важни места са холът и домашният офис – там най-често има ценна и скъпа електроника. Това прави банята, кухнята, коридорите и пералното помещение най-неатрактивни за крадците.

Ето няколко места, за които обирджиите нямат време:

Вентилационните отвори: Много рядко крадците се досещат, че може там да сте скрили нещо. В бързината време за тях не остава.

Произведения на изкуството по стените: Отличен начин да скриете ценните вещи под носа на крадците.

Артикули в килера и продукти за почистване: Дали крадецът ще се досети, че сте поставили пачка с пари в кутията за бисквити или пък брашното? Стига да не е с прозрачни стени, идеално прикритие!

Осветлението в гардероба: На крадеца осветлението ще му от полза, за да тършува, но дали ще се сети, че това, което търси, е в него?

Книги: Със сигурност сте виждали такива стоки в магазините за сувенири и стоки за интериора. Сдобихте ли се с една такава книга? Ако не и имате творчески заложби, създайте си сами своя.

Вътрешността на стара прахосмукачка: Използвайте вътрешността на стари електрически уреди, които не използвате вече, за да скриете всичко най-ценно.

Глава зелка/маруля: Интересно и неочаквано място за скриване на вещи от лакомите очи на крадеца.