От агенцията за недвижими имоти ''Hines'' обявиха, че ще инвестират в 75-етажна кула в Манхатън. Тя ще бъде по проект на известния архитект Жан Новел, съобщава в своя статия Europe-re.com.

Общата застроена площ на сградата е почти 17 000 кв. фута, като сградата ще бъде разположена между 53-та и 54-та улица в Манхатан, точно до музея MoMA. В проекта на кулата е включено музея да използва няколко етажа за собствени изложби и презентации.

Очаква се тя да отвори врати през 2008 година, като в проекта се включват още и изграждането на седемзвезден хотел с 100 луксозни апартамента, и 120 кондо–апартамента в най-високата част на кулата.

Архитектът Жан Новел е известен с минимализма в своя стил, като проектът на кулата е с подчертано спираловидна форма и е изцяло от стъкло и метал.

Продажбите ,,на зелено,, на луксозните апартаменти и други помещения вече са започнали, а цените са само седемцифрени числа.

Международната компания за недвижими имоти '' Hanes'', заедно с Жан Новел в своята съвместна работа, са реализирали повече от 40 проекта и Ню-Йоркския квартал Soho, както и една от кулите на C1 във френската столица Париж.