Ако сте сред най-богатите хора в страната си, изглежда тези дни има само едно място, където да живеете - улица Билиониърс Роу (Редицата на милиардерите).

Това е името, което получи улица Кенсингтън Пелъс Гардънс в Западен Лондон и Роман Абрамович е най-новият й жител. Руският олигарх, който притежава футболен клуб Челси, е третият член на топ 10 на най-богатите хора във Великобритания, който се мести на тази улица. Така тя се превръща в най-скъпата на Острова.

Под имението се строи необичаен комплекс, който ще включва тенис корт, здравен център и частен музей за шестте Ферарита на милиардера. При сделката не са използвани агенти по недвижими имоти и Абрамович, чието имущество се оценява на 10.3 милиарда паунда, купил къщата веднага.

Неотдавна стана ясно, че той се е отказал от плановете си за ремонт на стойност 150 милиона паунда за превръщането на девет жилищни сгради в Лаундес Скуеър, Белгравия, в имение за него, партньорката му Даша Жукова и малкия им син. Причината е, че трябвало да чакат три години за завършването на ремонта и освен това нямало да притежават пълната собственост върху имота.

Новите му съседи на Кенсингтън Пелъс Гардънс са най-богатият мъж във Великобритания Лакшми Митал с имущество от 23.9 милиарда паунда. Джон Хънт, основател на агенцията за недвижими имоти Фокстънс, и роденият в Украйна петролен магнат Лен Блаватник със състояние от 4,7 милиарда паунда.

Покрай трилентовия път се намират още редица дипломатически сгради, включително руското и израелското посолство, което означава, че пред всяко от тях има полицейски пост и въоръжени полицаи пред редица сгради. Със средна цена на имотите от 19.5 милиона паунда тази улица измести Бишопс Авеню в Северен Лондон и стана най-скъпата на Острова. Очарованието на улицата се допълва от Кенсингтън Пелъс в източната й част. Бившият дом на принцеса Даяна продължава да е резиденция на кралски особи.

Източник: БГНЕС