Световният лидер в управлението на хотели Accor започна нов проект в България в партньорство с българска инвестиционна компания MHQ Ltd. Строителната дейност на новия среден клас Novotel е планирана да приключи през януари 2013 г. MHQ Ltd. е българският инвеститор в проекта.

Новият проект на Accor е част от 15-етажна сграда със смесено използване, проектирана за приблизително 8100 кв. м офис площи и 9600 кв. м хотелска част. Основната обслужваща част на хотела ще бъде разположена на първите две нива на сградата, офисната част - на следващите шест нива, а хотелските стаи ще заемат последните седем етажа.

Новият проект на Accor в България, под марката Novotel, ще предлага 177 стаи, от които 4 апартамента, 4 за хора със затруднено придвижване; 6 конферентни зали с обща площ 435 кв. м; зона за релакс от 118 кв. м; ресторантска част от 167 кв. м и 125 кв. м лоби бар.

Марката Novotel е привърженик на устойчивото развитие и всички хотели от веригата участват в световната програма за сертифициране по опазване на околната среда Earth Check.

Офисната част на MHQ Ltd. ще обхваща малко над 8100 кв. м, разположени на 6 етажа, клас А офиси в съответствие с международните стандарти на BOMA (Асоциацията на собствениците и управителите на сгради), под управлението на King Sturge, определена за ексклузивен агент за отдаване на офис площи под наем.

Частта с офисите ще бъде с отделен достъп от хотела и ще предлага гъвкава етажна структура.

Accor е световен лидер в управлението на хотели и търговски лидер в Европа, е представен в 90 страни с 4200 хотела и над 500 000 стаи. Обширното портфолио от хотелски марки на Accor - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1 и Motel 6 и свързаните с тях услуги.

MHQ Ltd. е дъщерна компания на „Маркан" ООД, основано през 1993 г. Компанията предоставя консултантски и строителни услуги на първостепенни инвестиционни проекти.