Компанията AFI Development представи по-рано днес два свои уникални проекта за търговски центрове в руската столица Москва.

Проектите носят имената Mall of Russia и Tverskaya Mall и предвиждат общата застроена площ да бъде 300 хил кв. м, съобщава Europe-re.com.

Проектът на първия - Mall of Russia се предвижда да бъде на пет нива, като включва над 400 търговски представителства на най-известните марки в света и развлекателен комплекс. Общата застроена площ на мола ще бъде 179 хил. кв. м, с което става най-големият търговски център в Москва.

Молът ще се намира в централния международен бизнес център на руската столица. В момента тази част на града е най-голямата строителна площадка в Европа с редица сгради, предлагащи най-съвременните новаторски архитектурни решения, както и много-функционална инфраструктура.

Вторият мол - Tverskaya Mall - ще бъде с разгъната застроена площ от 107 хил. кв. м. Той ще се намира в близост до метро станция Белоруская и също ще включва много магазини, офис площи и множество ресторанти.

Очаква се двата търговски центъра да отворят врати през последното тримесечие на 2009 г.