AFI Europe, един от водещите чуждестранни инвеститори в България, представи уникална схема за отложено плащане на апартаменти в жилищните проекти на компанията - Vitosha Tulip в кв. Кръстова вада и Lagera Tulip в кв. Лагера.

AFI Europe е първата инвестиционна компания в България, която предоставя на своите клиенти възможност за краткосрочно финансиране при закупуването на апартамент в проект на компанията.

При подписването на първоначалния договор клиентът заплаща със собствени средства между 20 - 30% от общата стойност на имота и може веднага да се нанесе в апартамента.

Същевременно купувачът има възможност да отложи плащането на останалата част в срок до 2 години. В рамките на този двугодишен период клиентът изплаща месечни вноски към AFI Europe, равняващи се на приблизително 7% годишна лихва върху дължимата сума.

Част от месечната вноска ще бъде приспадната от дължимата сума, така че след изтичане на срока на предварителния договор, остатъчната сума ще бъде по-малка.

Цената по договора е фиксирана за периода на отсроченото плащане, независимо от това дали стойността на имота ще се повиши след 2 години.