AFI Europe, един от водещите чуждестранни инвеститори в България, предоставя уникална възможност на своите клиенти да печелят лихва върху парите си след закупуването на имот в един от жилищните проекти на компанията в София- Lagera Tulip.

Разработеният от AFI Europe финансов продукт е изцяло съобразен с нуждите на купувачите в условията на финансова криза.

След като клиентът изплати първоначалната вноска от 25% за закупуване на жилище, върху нея започва да се начислява лихва от 10% (смятана на годишна база) до предаване на апартамента.

Вноската на клиента за апартамент в проекта се превръща в депозит, който носи доходност. Същевременно сумата, която се акумулира от начислената лихва, се приспада от цената на закупения апартамент.

AFI Europe беше първата инвестиционна компания в България, която в началото на годината предостави на своите клиенти възможност за краткосрочно финансиране при закупуването на апартамент в проект на компанията.

Lagara Tulip представлява модерен жилищен комплекс от затворен тип, който се реализира върху площ от 16 000 кв. м. Като първата фаза на проекта включва 248 апартамента и студия, над 200 паркоместа, търговски площи, детска градина, фитнес и собствена градина за живущите.