„Агросън“ ЕООД обжалва прекратяването на конкурса за покупка на мол в Стара Загора

1047
„Агросън“ ЕООД обжалва последното решение на Общинския съвет в Стара Загора за прекратяване на конкурсната процедура за закупуване на парцел за мол.

След като „Агросън“ ЕООД чака повече от година Общинският съвет в Стара Загора да обяви официалния победител в състоялия се конкурс за земя, на 1 март т.г. Общинският съвет взе решение да прекрати конкурсната процедура.

Това решение обаче все още не е влязло в сила и реално „Агросън“ ЕООД все още е участник в конкурса. Веднага след като Общинският съвет обяви решението си за прекратяване на конкурса, фирмата предяви иск към Административния съд в Стара Загора, за чието разглеждане има насрочено дело в края на м. април т. г.

Междувременно, след като вече е подадена жалбата, Общинския съвет заяви намеренията си да стартира търг за парцела, което е в разрез с всички логични и правни принципи.

През последните 14 години “Агросън” ЕООД е един от най-големите инвеститори в различни сектори на българската икономика. На 18 ноември 2005 г. фирмата заявява участието си в конкурс за парцел земя в центъра на гр. Стара Загора с намерението да стартира изграждането на търговски център, който ще осигури 700 нови постоянни работни места в града.

На 29 декември 2006 г. Върховният административен съд постановява решение, в резултат на което административните власти на Стара Загора следва да обявят „Агросън“ за победител в конкурса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg