За втора поредна година Аладин Билдинг е сред 30-те най-добри строителни компании в София, каза Мартин Константинов, главен инспектор по труда в отрасъл строителство към Изпълнителна агенция „Главната инспекция по труда” в София.

Той уточни, че компанията се отличава по отношение на начин на работа, безопасност на работа, заплащане и текучество на персонала в строителния бранш.

Заради високите стандарти на работа, спазвани в Аладин Билдинг, Главна инспекция по труда избра компанията за домакин на посещението на представители на надзорните органи от държавите от Югоизточна Европа, Азербейджан и Украйна.

Инспекторите посетиха строителен обект – многофункционална сграда – в ж. к. „Люлин“, гр. София. Инвестицията в обекта е на фирма Аладин и възлиза на 9 млн. лева. Сградата ще бъде завършена през 2009 г.

„Това е един изключително добре управляван обект. Мениджмънтът на компанията много сериозно се грижи за здравето и безопасността на служителите си,” каза по време на посещението Волфганг фон Рихтхофен, представител на Международната организация на труда, който работи по проект за безопасността на труда в Босна.

По данни на инспекцията по труда, в София има над 5 700 строителни обекта. Строителните фирми в града са около 6 900.

Аладин Билдинг е създадена през 2000 г. с основен предмет на дейност проектиране, строителство и реконструкция на жилищни, административни, търговски и промишлени сгради. Сред завършените обекти на компанията са Техноцентър E-Elit, търговски комплекс Глобус и жилищни сгради в различни квартали на София.

Аладин Билдинг ООД е собственост на Аладин Харфан. През последните години неговата компания Аладин ЕООД е насочена към реализирането на мащабни проекти в сферата на недвижимите имоти. Аладин ЕООД е инвеститор в Mall Pleven (Мол Плевен), за което получава сертификат за първи клас инвеститор от Българската агенция за инвестиции (БАИ).