Американка не е плащала ипотеката си от 1985 година

1818
Американка не е плащала ипотеката си от 1985 година

71-годишната Патси Кембъл от Флорида живее в двуетажна къща, в която се е нанесла през 1978. Последният път, когато е плащала ипотечна вноска е било през 1985 г.

Кембъл е бивш застрахователен агент. Тя живее с 50 килограмов питбул, който не допуска никой на територията на дома й.

Вече 25 години тя се бори с това банката да отнеме къщата й.

Нейната проблемна ипотека е надживяла два брака, три рецесии и четири президентски мандата.

Домът в момента се оценява на около 203 000 долара. Американските кредитори по принцип имат проблеми в 23 щата, включително Флорида, където изземане на къщата трябва да се одобри в съда.

Г-жа Кембъл за сега оспорва успешно на базата това, че ипотеката е била неправомерно прехвърлена между банки. След това пък адвокатите на банката чакали прекалено дълго преди да започнат дело, а веднъж дори оспорила, че изобщо има ипотека, заради нередности при попълването й.

Две дела срещу нея са се провалили, защото банката е изпуснала срок за завеждането им.

Г-жа Кембъл вече е толкова „навътре" в законите, че няма адвокат и сама се представлява в съда и то доста успешно. При всеки заведен иск срещу нея, тя засипва другата страна с контраискове и обжалвания.

Тя не се чувства виновна за това, че не е плащала ипотеката си вече 25 години, защото, според закона, когато законността на една ипотеката е оспорвана в съда, кредитополучателят има право да спре плащанията, докато съдът не разреши казуса.

"Това е кошмар за всеки кредитор," казва местен адвокат. „На практика в някои щати кредитополучателите могат да завеждат безсмислени искове, като така блокират ипотеката."Все повече затруднени граждани започват да наемат адвокати, които да оспорват ипотеките им в глупави дела. Така те най-малкото печелят време.

В съда припомнят дългия 32-годишен път на ипотеката на г-жа Кембъл. Заемът е изтеглен от съпруга й Пол Кембъл през 1978 година. Ипотеката е за 68 000 долара. Той се жени за Патси през 1980 г.

През 1985 г. тя спира да плаща, защото поради болест е изпаднала в затруднения.

Междувременно започнали трудни времена за имотния пазар. Банката, отпуснала заема, се сляла с друга, която пък го продала на банка от Орландо, която пък фалирала през 1990 година.

В крайна сметка заемът сменя още няколко собственика след това.

Г-жа Кембъл оспорва ипотеката по многобройни и разнообразни причини. Тя твърди, че подписът на съпруга й е фалшив. Тя се съмнява и в законността на прехвърлянията на ипотеката между банките и е изискала да й се представи цялата документация по тези прехвърляния, което се оказва невъзможно. Тъй като някои документи така и не могат да бъдат намерени, Кембъл иска дългът й да се анулира.

Последното дело срещу нея е от октомври тази година. Малко след като е заведено г-жа Кембъл обявява личен фалит. Делото по личния й фалит ще отнеме около 4 месеца. Междувременно изчисления показват, че тя дължи 63 801 долара главница и 148 000 долара лихви.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

асд
# 0
13:12 | 7 December 2010
Това ако се случваше бг щеше да е мъртва, или пребита, или с изгорено лице от сярна киселина или, подпалена или поне още 100 други нещастия ...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg