Американският гигант ProLogis планира навлизане на индийския пазар в партньорство със строителната компания K Raheja, специализирана в строителство на семейни жилища. Двете компании ще създадат съвместно дружество с дялово участие 50 на 50, съобщава propertyweek.com.

Дружеството има намерение да инвестира в закупуването на различни парцели с цел строителство. Общата сума, която ще бъде инвестирана в следващите три години, възлиза на 575 млн. долара, уточняват от управата на двете компании.

От компаниите заявяват, че имат намерение да се фокусират най-вече в строителството на обекти в най-големите индийски градове като Мумбай, Шенай, Делхи, Бангалур и Колкота.

Според изпълнителния директор на ProLogis Джеф Швартц навлизането на компанията на такъв огромен пазар като индийския е голяма стъпка в стратегията за разширение на влиянието й в тази част на света.

Следващата стъпка след инвестицията в жилищни сгради в Индия е откриването на големи търговски центрове, които ще създадат множество работни места, споделя още Шварц.