64-годишният Питър Ролф твърди, че Великобритания нарушава гражданските му права.

Господинът има 18 деца от 10 жени и не е работил от 20 години. Той е недоволен, че държавата му е дала къща само с 4 спални.

Ролф твърди, че държавата е „длъжна“ да му даде къща с 6 спални. Подобен имот в района струва 300 000 паунда, а Ролф живее от помощи и от 20 години не е работил.

Властите са отпуснали тази къща за семейството, но те не са доволни

Той казва, че къщата с 4 спални, която са му дали е прекалено „пълна“. Той живее в нея с 5 от децата си и с два внука. Децата, с които живее са на възраст 19, 18, 15, 14 и 17 години, а внуците са близнаци на 1 година. Внуците са на 17-годишната му дъщеря.

Ролф казва, че властите го дискриминират. Според него властите са длъжни да му дадат „достойно място за живеене“.

„Те ми нарушават правата и третират мен и децата ми като втора ръка хора,“ казва той. За къщата с 4 спални, която има е дадена, те казват, че е тясна, едната стая е покрита с плесен, а четвъртата спалня била много малка.

През уикендите ставало много тясно, защото 4 от другите му деца идват на гости и трябва да спят във всекидневната.

В четири дни в седмицата в дома спи и бащата на двете деца на 17-годишната му дъщеря. Той е на 24 години и се грижи за децата в тези 4 дни от седмицата.

Пълнолетните деца на господин Рофл също не работят – всички разчитат на помощи.

Виж още: Все повече англичани живеят от помощи - не им се работи

Ролф казва, че има още 9 деца, с които не поддържа контакт. „Като млад съм правил някои грешки,“ признава той. „Не искам да виждам как децата ми нямат място, няма къде да си пишат домашните нямат лично пространство.“

През 2011 година той се е оплакал на местния Омбудсман и неговата молба е била приета като „уважителна“. Проверка е уточнила, че една от спалните е наистина прекалено малка, за да се нарича „спалня“ и семейството е ощетено. В момента Ролф преговаря с властите пи какъв начин да бъде решен неговият проблем.

Семейсвтото на Питър Ролф

Виж още: Майка на 11 деца никога не е работила, държавата й подари къща