Улица в градчето Сейнт Андрюс в Шотландия попадна през тази седмица в полезрението на британските медии като местообитание на милионерите, след като обява за продажба на апартамент на две нива в една скромна сграда на тази улица бе обявен за 1 750 000 паунда.

Както съобщава Scotland On Sunday през 1957 г. апартамент под номер 14А на улицата The Links е купен за 5 250 паунда от възрастна двойка. В наши дни сумата е еквивалентна на 99 000 паунда. След смъртта на собствениците, британските пенсионери Доти Кенеди и съпруга й Колин наследяват баснословно скъпия недвижим имот.

Независимо от факта, че апартаментът на семейство Кенеди има само три спални и няма дори своя собствена градина, желаещи да го купят не липсват.

Работата е там, че от прозореца на всеки етаж се открива прекрасна панорама към Old Course- игрището, на което се провежда британският открит шампионат по голф.

През 1957 г., голфът все още не е имал такава масов популярност в Обединеното кралство и бил запазен знак на шотландския живот. Но в последствие отношението на света към този спорт значително се промени и като следствие поскъпнаха имотите в непосредствена близост до игрища за голф.

Миналата година една от къщите в района бе продадена за 4 млн. паунда и се превърна в едно от най-скъпите жилища в Шотландия. Цената от 1 350 паунда на квадрат я прави сравнима с елитните жилища в Лондон и Монако.

И като се има предвид, че през 2016 голф официално ще се присъедини към олимпийските спортове, цената на тези жилища ще продължи да се увеличава.