Кандидатът за президент от републиканката партия и милиардер Доналд Тръмп може би се надява, че скоро ще се премести в Белия дом. Пентхаус апартаментът му в Ню Йорк обаче е толкова луксозен, че той трудно ще се сбогува с него.

Разположен е на 5-о Авеню, на 66-ия етаж, и има невероятна гледка към Сентрал Парк. Дори вратата на жилището е луксозна и впечатлява гостите му, тъй като е от злато и диаманти.

Имотът е оценен на около 100 млн. долара и в момента в него живеят Тръмп, третата му съпруга Мелания и детето им Барън, който е на 9 г. Тръмп също така има още четири деца от предходните си два брака – Доналд младши, Иванка, Ерик и Тифани.

Доналд Тръмп завършва Trump Tower през 1983 г., или преди 32 години. Дизайнер на жилището му е Анджело Донгиа, работил още с Даяна Рос, Ралф Лорън, Барбара Уолтърс, Лайза Минели и др.

Малко преди смъртта си Донгиа споделя, че е използвал философията „Трябва да чувствате, че всичко около вас е атрактивно, за да сте атрактивни и вие“.

Обзавеждането в дома на Тръмп е от дърво, но за да има по-бляскав вид, са добавени злато, диаманти, сребро, бронз и други материали.

Наред със семейните портети, в жилището могат да се видят различни произведения на изкуството, книгата GOAT, посветена на Мохамед Али, издадена в тираж от само 9 000 броя и оценена на 15 000 долара.

Всеки един от екземплярите й е подписана лично от Али и съдържа над 3 000 снимки от живота на един от най-добрите боксьори на всички времена.

Луксозният начин на живот изглежда не подминава и 9-годишния син на Тръмп, който е паркирал играчката си - кола с марка Mercedes в средната на мраморния хол.

Вижте още: Как харчи парите си Доналд Тръмп