R&B изпълнителят Ар Кели бе даден под съд, след като се оказа, че не е внасял вноски по ипотеката на имението си от юни 2010-а. Изпълнителят построи имението си от 11 140 кв. фута в Илинойс преди 11 години, като е изтеглил заем през 1999 г. от JP Morgan Chase Bank в размер на 3.2 млн. долара.

Сега банката претендира за дългове от 2.9 млн. долара.

Близък до Кели източник е коментирал, че той е спрял да погасява заема си за имението Maros Lane (на снимките) в Олимпия Фийлдс, Илинойс, миналата година, когато спрял да живее там, за да насърчи банката да се съгласи на предоговаряне на заема.

Ако е било така- планът му не се е развил според очакванията, коментира Hollywood Reporter. Според оценителите, имението на Кели, което през 2009 г. бе оценявано на 5.2 млн. долара, сега струва 3.8 млн. долара. Салдото по заема е 2.9 млн. долара без лихвите и други разходи.

Неофициално източник близък до изпълнителя, твърди, че той няма финансови затруднения. За компенсация- има юридически. От 1996 г. Ар Кели е практически постоянно съден- първо за побой на баскетболно игрище, две години по-късно за секс с непълнолетна. Отново срещу него бяха повдигнати обвинения за секс с непълнолетна през 2001 и още два пъти през 2002-а. Следват 21 обвинения за детска порнография в Чикаго и 12 във Флорида.

Същото е и с бизнеса му. Съвместната му дейност с Джей Зи приключи преждевременно през 2004 г. със съдебни спорове, през 2008 г. срещу него дело заведе и рапърът Не-Йо. А преди месеци бившият мениджър на Кели подаде иск срещу него за 1 млн. долара.