Arco Invest, част от естонската компания за недвижими имоти Arco Vara Group, направи първа копка на новия си проект Boulevard Residence. Той включва изграждане на жилищна сграда с магазини и подземни гаражи на бул. "Мадрид" в София. Boulevard Residence е с разгърната застроена площ (РЗП) от 24 830 кв. м, на които ще бъдат изградени 112 жилищни единици и 41 търговски площи.

Апартаментите в Boulevard Residence ще се продават в напълно завършен вид, като за тази цел в момента се разработват интериорни проекти. Клиентите ще избират между 15 различни решения в три основни ценови категории – стандарт, комфорт и ексклузив. Последната ще предлага дизайнерски решения по отношение на интериора. Очаква се продажбите на апартаментите да започнат през януари 2008 г.

Базовата цена на апартаментите в Boulevard Residence ще стартира от 1 600 евро за
кв. м, в зависимост от категорията на довършителните работи. Крайната цена ще се формира индивидуално за всяка жилищна единица. Всеки апартамент ще се продава с гаражна клетка, складови помещения и съответните идеални части от общите площи и земята.

Търговските площи в Boulevard Residence ще се отдават под наем. На този етап не се предвиждат продажби.

Първата копка на Boulevard Residence бе направена от Ричард Томингас – член на борда на директорите на Arco Vara Group, Емил Мечикян – главен мениджър на Arco Invest и Павел Калистратов – председател на управителния съвет на ГБС Холдинг АД, която е изпълнител на грубия строеж.

Boulevard Residence ще бъде представляван ексклузивно от компанията Arco Real Estate, която единствена и изцяло ще отговаря за покупко-продажбата на жилищните и търговските площи в комплекса.