Арко Инвест ЕООД, филиал на Арко Вара подписа сделка за продажбата на 45 апартамента и 60 паркоместа за сумата от 8.1 мил.евро, съобщиха от компанията.

Арко получава 30% от стойността на сделката в рамките на 10 дни от подписването, а останалите 70% ще бъдат платени от Клийвс ЕООД при получаване на разрешението за ползване.

През октомври и февруари Арко Инвест и строителна фирма Главболгарстрой-София подписаха договор за изграждането на първия и втория етап от проекта Мадрид.

Стойността на договорите е 5.3 млн. евро и 3.1 мил. евро. Парцелът се намира в центъра на София и ще бъде с 24 700 кв.м РЗП (жилищни и търговски площи). Проектът трябва да бъде завършен през есента на 2009 г.

Проектът е с площ от 24 830 кв.м и 112 апартамента. Партерът и първия етаж са предвидени за търговски площи. Сградата е разположена в центъра на София, на бул. Мадрид и има подземен паркинг за 164 коли.

Продажбата на проекта е поета от обслужващия отдел на Арко в България. След тази сделка продадените апартаменти са вече около 50% от целия проект.