Освен традиционно акцентираните жилищни и ваканционни имоти, инвеститори ще представят разнообразни бизнес и индустриални проекти от 10 до 12 октомври на изложението за недвижими имоти Balkan Property Exhibition, част от есенната Седмица на недвижимите имоти – Balkan Property Week.

Бизнес сградите заемат все по-голям дял от пазара на недвижими имоти, като броят и обемите на проектите непрекъснато се увеличава. Разнообразни проекти за офис, търговски и логистични центрове ще бъдат представени на есенното издание на BalPEx в Интер Експо Център, София. Един от тях е офис комплексът „Черно и Бяло” на Веста Билд, който ще се състои от две сгради, съединени с топла връзка. Освен просторни офисни площи, сградата ще разполага с големи складове, магазини, шоурумове и заведение за хранене. На покрива на пететажното тяло ще бъде изгради хеликоптерна площадка за обслужване на бизнес клиенти.

За първи път пред широката публика ще бъде представен и проектът Европейски търговски център на бул. „Цариградско шосе“. Комплексът ще се състои от пет клас А офис сгради с РЗП от приблизително 60 000 кв. м. Центърът се изгражда в общ комплекс с „Карфур Цариградско мол“, което допълва стойността му, предоставяйки допълнителни удобства на бъдещите наематели.

В BalPEx ще участват и нови офис проекти в различни градове на страната. Първата в Шумен офис-сграда от клас А ще бъде Бизнес център, гр. Шумен на строително-инвестиционната компания “Ал и Ко”АД с РЗП - 9360,60 кв. м. Бизнес центърът ще предлага дванадесет офис нива тип open space; две търговски нива с магазини и заведения за хранене, както и две подземни паркинг нива. Посетителите на изложението ще могат да видят проектите и на Омега Център, Бургас; Търговски център ВИВА, Варна и Каварна сити център, Каварна.

Сред акцентите на този сегмент ще бъде проекта за DV South Mall до Южния парк в София на Екобилдинг ДВ ООД. Комплексът ще бъде изграден върху 40 хил. м2 РЗП. DV South Mall ще бъде на петнадесет етажа, като четири от тях са под земята. Комплексът ще разполага с голямо разнообразие от търговски площи, супермаркет, заведения, офиси от клас А, увеселителен кът, големи тераси-градини, казино и подземни паркинг места.

На тридневното изложение ще бъде представен и Логистичен парк –Търговище на Компанията “Грийнфийлд България”, собственост на “Блек Сий Дивелопмент” и “Имоти България” ООД, гр. Варна. Логистичният парк ще включва складови бази, ТИР-паркинг и бензиностанция.