Аукцион за 150 хил. права от Пълдин Лайън Груп ще се проведе на 2 април

936
Аукцион за 150 хил. права от Пълдин Лайън Груп ще се проведе на 2 април

На 2 април 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ-София, съобщават от институцията.

Вторичната търговия с правата на дружеството ще стартира също от 2 април (понеделник) и ще продължи до 13-и същия месец (петък), като присвоеният борсов код на правата е R2PLG.

Пълдин Лайън Груп АДСИЦ планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. Всяко закупено право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от 1.00 лв.

ИП Елана Трейдинг е борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Райфайзенбанк България ЕАД.

Пълдин Лайън Груп АДСИЦ има сключен предварителен договор за покупка на недвижим имот в региона на Добрич с площ от 1019.076 дка., за което е направено авансово плащане. Общата стойност на сделката се очаква да възлезе на 350 хил. лв.

Плановете на фонда до 2009 г. предвиждат да бъдат инвестирани до 4.5 млн. лв. в земеделски земи, които в последствие да бъдат отдадени под аренда или препродадени.

Марин Маринов притежава 70.00% от капитала на фонда, докато ИД Елана Високодоходен Фонд е с 30 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg