На 2 юли 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ-София.

Присвоеният борсов код за участие в аукциона е R1NIS, като заявки за него инвеститорите ще могат да подават чрез инвестиционните си посредници.

От същия ден до 13-и юли на борсата ще се осъществява и вторичната търговия с правата на дружеството, където присвоеният борсов код ще е R2NIS.

Всяко придобито право от фонда ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции на дружеството с номинална и емисионна стойност 1.00 лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 8 август 2007 г.

ИП Статус Инвест е борсовият посредник, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ УниКредит Булбанк АД.

Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м при цена 150 евро/кв. м, става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м.

Планираната цена за изграждане на сградата до етап „шпакловка и замазка” е в размер на 600 евро/кв. м. Тази цена включва изграждане, довършителни работи, разходите по изграждането на специфичните технически системи, разходите по проектирането, строителен надзор, застраховка на имота, озеленяване, ограда и др.

Очакваната продажна цена на кв. м офисна площ във сградата е 1200 евро/ кв. м, докато наемът на кв. м се предвижда да е 15 евро. Ръководството на фонда планира да продаде 40% от офис площите, а останалите ще бъдат отдадени под наем.

Недвижими имоти София ще финансира дейността си през следващите две години с привлечените средства от първоначалното (до 650 хил. лв.) и второто (до 7.8 млн. лв.) увеличение на капитала, което ще бъде осъществено през лятото на 2007 г.

Учредители на дружеството са ДФ „Статус Нови Акции” с 49% от капитала, Софконсултинг” АД с 30% от капитала, както и ИП „Статус Инвест” АД с 9%, „Статус - 1” АД с 6%, „Екозона” АД с 6% от капитала.