Аукционът за 150 хил. права от Недвижими имоти София АДСИЦ е на 2 юли

772
Аукционът за 150 хил. права от Недвижими имоти София АДСИЦ е на 2 юли

На 2 юли 2007 г. на Българска фондова борса ще се проведе аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ-София.

Присвоеният борсов код за участие в аукциона е R1NIS, като заявки за него инвеститорите ще могат да подават чрез инвестиционните си посредници.

От същия ден до 13-и юли на борсата ще се осъществява и вторичната търговия с правата на дружеството, където присвоеният борсов код ще е R2NIS.

Всяко придобито право от фонда ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции на дружеството с номинална и емисионна стойност 1.00 лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 8 август 2007 г.

ИП Статус Инвест е борсовият посредник, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ УниКредит Булбанк АД.

Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м при цена 150 евро/кв. м, става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м.

Планираната цена за изграждане на сградата до етап „шпакловка и замазка” е в размер на 600 евро/кв. м. Тази цена включва изграждане, довършителни работи, разходите по изграждането на специфичните технически системи, разходите по проектирането, строителен надзор, застраховка на имота, озеленяване, ограда и др.

Очакваната продажна цена на кв. м офисна площ във сградата е 1200 евро/ кв. м, докато наемът на кв. м се предвижда да е 15 евро. Ръководството на фонда планира да продаде 40% от офис площите, а останалите ще бъдат отдадени под наем.

Недвижими имоти София ще финансира дейността си през следващите две години с привлечените средства от първоначалното (до 650 хил. лв.) и второто (до 7.8 млн. лв.) увеличение на капитала, което ще бъде осъществено през лятото на 2007 г.

Учредители на дружеството са ДФ „Статус Нови Акции” с 49% от капитала, Софконсултинг” АД с 30% от капитала, както и ИП „Статус Инвест” АД с 9%, „Статус - 1” АД с 6%, „Екозона” АД с 6% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...