Mилиардерът инвеститор Уорън Бъфет споделя, че покупката на дома му е третата най-добра инвестиция в неговия живот. Другите две са пръстените за покойната му съпруга Сюзън Томпсън и за втората му жена Астрид Менкс, пише Bloomberg.

"Срещу 31 500 долара, които платих за нашата къща, моето семейство и аз получихме 52 години страхотни спомени и ще продължават да се трупат," пише Бъфет в обръщението си до акционерите на неговата компания Berkshire Hathaway.

Бъфет, който е третият най-богат човек в света, живее все още в къщата си в Омаха, Небраска, която купува преди повече от пет десетилетия.

Според него това да притежаваш дом в момента е разумна инвестиция, особено след спада на цените и рекордно ниските лихвени нива.

Бъфет също така смята, че възстановяването на имотния пазар в САЩ ще започне в рамките на година и нещо.

"Една къща може да се окаже кошмар, ако купувачът се цели по-високо, отколкото може да си позволи и ако една кредитна институция, често защитена от държавни гаранции, улесни неговата мечта," пише Бъфет. "Социалната цел на нашата страна не трябва да е осиряването на семействата с жилища-мечти, а да им предоставя такива, каквито могат да си позволят."