България конкурира Румъния в предлагането на индустриални пространства

911
България конкурира Румъния в предлагането на индустриални пространства

България конкурира Румъния в предлагането на индустриални пространства, информира днес румънската преса. Търсенето на индустриални пространства нарасна след присъединяването към ЕС, а предлагането става все по-голямо.

Тази година Румъния предлага над 430 000 квадратни метра индустриални пространства, докато България разполага с над 950 000 кв.м в градовете София и Пловдив, сочи проучване на консултантската компания Colliers International.

България и Румъния са атрактивни места за инвеститорите, заради присъединяването към ЕС, икономическия растеж и ниските цени на недвижимите имоти.

Много чуждестранни инвеститори насочиха интереса си към Югоизточна Европа, като някои проекти възлизат на милиарди евро. Двете страни засилиха развитието на промишленото строителство, най-вече след бума на строителството на жилищни и офис-сгради.

Многобройни местни и чуждестранни инвеститори започнаха проекти в изграждането на складове и логистични бази. Интересът към Румъния се появи преди няколко месеца. Много от компаниите възприемат пазара като цяло и включиха и България в инвестиционните си проекти.

Основният фактор, който е повлиял на техните инвестиционни решения, е относително малкият пазар на собственици в България, затова повечето инвестиционни усилия бяха концентрирани в Централна Европа и в Румъния.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg