Данни от последните доклади сочат съществен ръст в активността на пазара на недвижими имоти в България, след като руските купувачи се връщат в търсене на изгодни имоти в популярните туристическите дестинации, пише property-abroad.com.

Българският имотен пазар винаги е бил популярен като един от най-евтините в света. Нови доклади се изказват предположенията, че активните купувачите ще успеят да използват момента за сключване на изгодна сделка.

Все пак, имотният пазар в България продължава да страда от голямото предлагане, като броят на продавачите превъзхожда този на купувачите.

Заради кризата в момента почти всеки европейски пазар има подобен проблем и българските имоти имат шансове да излязат от нея в по-добра позиция.

Популярният курорт Банско, който през последните 1 - 2 г. се беше превърнала в мръсна дума за чуждестранните инвеститори и купувачи, в момента предлага доста добри възможности за изгодна покупка.

Понижените цена на ваканционните имоти по черноморското крайбрежие в района на Слънчев бряг отново започват да привличат инвеститори от източна Европа.