Страните от балтийския регион, разположени като естествен мост за трафика между Изтока и Запада, продължават да бъдат идеалното място за инвестиции от чуждестранни компании, съобщава property-magazine.eu.

Те продължават да привличат почти всички големи компании, желаещи да инвестират в различни сектори от икономиките им. Едно от най-важните им предимства е тяхната стратегическа локация между Запада и Изтока.

Инвестициите в тези страни в последните няколко години непрекъснато се увеличават. Икономическият ръст и добрата политическа обстановка допълнително дават спокойствие и сигурност на чуждестранните инвеститори.

Голяма част от тях започнаха да се насочват към региона, откакто трите балтийски републики станаха членки на НАТО и ЕС.

В последните няколко години голямо развитие в региона се наблюдава на пазара на офис и търговските площи. Почти всички големи компании се надпреварват да инвестират в различни проекти в трите страни.

Свободните места в новопостроените офис сгради или търговски центрове в столиците и големите градове се изчерпват доста преди отварянето им.

Очакванията са в следващите няколко години броят на търговските центрове да нарасне значително. Развитието на този сегмент е подкрепено и до голяма степен от подобрената платежоспособност на населението.

Индустриалният пазар също се развива с доста бързи темпове, благодарение на няколко големи световни компании, навлезли на него в последните години.