Сградата на Фонд Имоти АДСИЦ - БенчМарк Бизнес Център на столичния булевард Цариградско шосе, за която скоро бе обявен търг за продажба, се появи в клип на популярната фолк певица Глория.

Иронично или не, но песента се нарича „До последната сълза", а клипът е почти изцяло заснет в сградата на инвестиционния фонд.

Името на песента напълно подхожда на случващото се с акционерите вложили своите средства в акции на фонда, които само за последната една година са загубили близо 57% от стойността си.

За инвеститорите, които никога не са имали достъп до сградата, построена с техните пари, клипът е възможност да добият някаква представа за нея.

Нека припомним, че Фонд Имоти АДСИЦ (бивш БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ) подписа на 7 юли предварителен договор с Европейския Парламент за продажба на имот на фонда, намиращ се на ул. „Г. С. Раковски" № 124.

Цената на сградата е 9 млн. евро, като в нея влиза и стойността на довършителните дейности. Очаква се до края на годината сделката да бъде финализирана, а парите използвани за погасяване на задълженията към кредитни институции.

Истинска битка се проведе между акционерите и мениджмънта при последното общо събрания провело се през май.

На него акционерите казаха „не" на повечето точки предложени от ръководството на фонда.

Дали заради клипа, или поради други причини, акциите на фонда отбелязаха повишение днес от 15% до 0.13 лева за брой при изтъргуван обем за едва 838 лева.

Видеото може да бъде видяно тук