БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ уведоми, че във връзка с осъществяване обичайната търговска дейност на дружеството, фондът е продал правото на строеж върху УПИ в Кюстендил, отреден за жилищен и хотелски комплекс със спортно-развлекателен център.

Това се случи година, след като ръководството на фонда реши да продаде правото на строеж. Тогава се разбра, че процедурата, чрез която ще бъде определен купувач по договора за покупко-продажба, ще бъде търг с явно наддаване, по ред и при условия, определени от дружеството, подробно регламентирани в тръжната документация.

Началната тръжна цена на правото на строеж бе определена в размер на 1.25 млн. лева без ДДС, или 1.5 млн. лева с ДДС.

Всеки от кандидатите за участие следваше да внесе предварително, но не по-късно от 1 ден преди датата на търга, депозит за участие в размер на 5% от началната тръжна цена, или 62 500 лева.

В случай, че кандидатът не бъде определен за купувач, депозитът трябваше да бъде върнат в срок от 3 работни дни, считано от датата на провеждане на търга. В случай, че кандидатът оттегли предложението си, той губи направения депозит, съобщиха тогава от компанията.

Акциите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ не са търгувани на борсата от 19 април, когато са прехвърлени 1 000 лота на фонда, при средна цена от 0.36 лева за бройка.