БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ вече ще се казва Фонд Имоти АДСИЦ. Такова е решението на акционерите на компанията, които присъстваха на втората дата за провеждане на извънредното общо събрание. Да припомним, че първата дата (17 януари 2011 г.) се провали поради липса на кворум.

Като мотив за предложената промяна в името на фонда, Веселин Генчев, изпълнителен директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, посочи за Profit.bg в началото на декември следното:

„Предложението за преименуването на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ на Фонд Имоти АДСИЦ е продиктувано от промяната в стратегията на самия фонд. Приключихме с изграждането на основните си проекти (с изключение на сградата на бул. Раковски в столицата, където има довършителни работи) и сега ще се насочим към реализирането им".

Освен това той обяви, че има заявен интерес към придобиване на дялово участие във фонда, като едно от основните изисквания в случая е промяната на сегашното име с по-неутрално.

Акционерите гласуваха още и за промяна в адреса на управление на компанията - от район „Лозенец", ул. „Вискяр планина" 19, на район „Младост", бул. „Царигардско шосе" 159. На последния адрес се намира и бизнес сградата на фонда.

В резултат на гласуваните решения бяха приети и промени в устава на дружеството.

Акциите на БанчМарк Фонд Имоти АДСИЦ поскъпнаха на борсата днес с 3.09%, до 0.20 лв. за лот.