БенчМарк Фонд Имоти взе 26.5 млн. евро кредити

920
БенчМарк Фонд Имоти взе 26.5 млн. евро кредити

Вчера БенчМарк фонд имоти АДСИЦ сключи договор за банкови кредити на обща стойност 26.5 млн. евро, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

От Национална банка на Гърция чрез клон в Лондон кредитираха фонда с 25 млн. евро за срок от 8 г. от датата на първо усвояване на суми. Сумата ще се използва за финансиране и рефинансиране, без финансиране на ДДС, за изграждане на проекти.

От Обединена Българска Банка АД фондът взе 1.5 млн. лв. за оборотни средства. Срокът на издължаване е 7 януари 2011 г.

Обезпеченията и по двата кредита са недвижими имоти, собственост на дружеството.

Към този момент вниманието на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е съсредоточено върху реализацията на два текущи проекта - апартаментен хотел Exclusive Ski & Spa resort в к.к Боровец и Административно-търговска сграда на „Цариградско шосе“. Според заложената инвестиционна програма за 2009 г. те трябва да бъдат приключени същата година.

По информация на фонда и двата бизнес проекта ще се управляват от дружеството с цел придобиване на оперативни приходи за акционерите. От БенчМарк Фонд Имоти съобщиха, че ще осигурят първокласна поддръжка и управление на апартаментния хотел и общите части, като продажбата на апартаменти вече е стартирала. Очакваната доходност на този проект е в размер на 80%.

От там съобщиха за Profit.bg, че в кратки срокове ще започнат строителните работи по нов проект за офис и търговска сграда, разположена на бул. „Раковски“ 124.

Рано днес сделки по позицията липсват, като офертите купува/продава са на нива от 1.60/1.78 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg