Италианският премиер Силвио Берлускони решил да продаде луксозната си вила в Сардиния, Вила Чертоза, на престолонаследника на Абу Даби за 450 милиона евро, съобщава италианският в. "Кориере де ла Сера", цитиран от АФП.

"Емирът хареса Вила Чертоза. Да, на цена 450 милиона" пише вестникът в свое заглавие, но признава, че човекът, отговарящ за недвижимите имоти на Силвио Берлускони, не потвърждава информацията. "Не коментирам. Не мога нито да потвърдя, нито да отрека", заявил пред изданието Клаудио Джунтоли, който от десетилетия се занимава с недвижимите имоти на Силвио Берлускони.

Според изданието, ядосан от снимките, направени без знанието му във вилата, показващи млади момичета, някои от които с голи гърди, Берлускони решил да я продаде.

Шейх Мохамед, син на емира на Абу Даби Зайед бин Султан Ал-Нахаян, си търсел резиденция на средиземноморския бряг и според "Кориере де ла Сера" вилата отговаряла на неговите изисквания, включително от гледна точка на сигурността.

Вила Чертоза се състои от три сгради, разположени на терен от около 80 хектара в най-луксозната част на Сардиния, Сокта Смералда, в североизточната част на острова.

Най-красивата от трите вили е тази на Силвио Берлускони - простира се на 2600 кв м и има седем спални и десетина стаи - бани, кухни, всекидневни, допълва италианското издание.

Във втората вила обикновено живеят децата му от втория брак, а в третата са отсядали видни гости като бившият британски премиер Тони Блеър и съпругата му или руският премиер Путин.

Имението включва още изкуствено езеро и вулкан, седем басейна, парник с орхидеи и хиляди палми, кактуси и редки растения. Според "Кориере де ла Сера" 20 градинари се грижат за поддръжката на парка.

Източник: БГНЕС