Софийската фирма "Билла недвижимости" ЕООД е спечелила днес търга за продажба на 6 881 квадратни метра общинска земя в района на бившите казарми в Севлиево. Това съобщи Илиана Шеневска, началник на отдел в администрацията.

Цената на земята в размер на 2 милиона лева без ДДС бе определена с решение на общинския съвет през юли. Условието на общината бе теренът да се използва за построяване на хипермаркет.

Документи за участие в явния търг са били подадени от още две фирми, но техни представители не са се явили днес и до наддаване не се е стигнало, уточни Шеневска.

Купувачът се задължава да построи хипермаркета в срок до шест месеца след получаване на разрешителното за строеж, но не по-късно от 31 декември 2009 година, както и да открие 15 постоянни работни места.

Дългосрочен проект на община Севлиево предвижда 134-те декара площ, застроена с 33 казармени сгради, да станат градски парк за отдих. Софийска фирма, спечелила общинския конкурс, направи през 2007 година работен проект за парка. За построяването му общината търси 10 милиона лева финансиране по проекти.

Събарянето на сградите започна през юли и се осъществява от софийската фирма "Аква груп", след като с голям рокконцерт под наслов "Сбогом на оръжията" в Деня на Европа - 9 май, севлиевци обявиха началото на проекта за превръщането на казармите в парк.

Източник:БТА