В Москва се продава бившото едностайното апартаментче на руския олигарх Роман Абрамович, в което бъдещият милиардер в навечерието на съветския разпад е изрекъл мисълта "Един ще купя този свят."

То е едва 40 квадрата, но се намира на прочутия "Цветной бульвар" в центъра на Москва и заради обитавалата го знаменитост се предлага два пъти по-скъпо от подобни жилища в същия район, твърди британския в. "Индипендънт".

Жилището се продава от Олга, първата съпруга на магната.

В края на 80-те години Абрамович е въртял търговия с пластмасови играчки и в жилището младото семейство е имало само два стола и маса. Но именно сред тази немотия Абрамович се е зарекъл да купи света.

В интервю вече след развода Олга споделя, че бедното жилище е единственото нещо, което й е останало от съпружеския живот с бъдещия милиардер и един от най-имотните руснаци.

"Индипендънт" припомня, че Ирина, втората съпруга на Абрамович, с която той се развежда през 2007 г., е получила 320 млн. долара.

Вече четвърта година олигархът живее с Даря Жукова. Наскоро тя също продаде апартамента си в Лос Анджелис за 19.5 млн. долара, който Абрамович й бе купил като подарък заради раждането през 2009 г. на сина им Аарон.

Източник: БГНЕС