Австрийски милионер реши да разиграе на томбола луксозната си триетажна вила в Алпите, на стойност 1.5 млн. евро, след като стигна до извода, че богатството не носи щастие. И успя да спечели близо 700 000 евро отгоре.

Жребият бе спечелен от 49-годишна жена от южните части на Германия. Бизнесменът Карл Радебер заяви, че взел решението си да се отърве от имота, след като установил, че вече не се чувства комфортно в огромното имение и иска да се отдаде на по-скромен живот в малка хижа в планината.

Затова 47-годишният мъж намислил да разиграе вилата си с площ 3500 кв. метра на томбола, с цена на билетчето 99 евро. От февруари насам той успял да продаде общо 21 999 билета за участие чрез сайта си в интернет.

Радебер обяви, че всички пари, получени от томболата, както и от продажбите на други негови вещи, ще отидат в благотворителната му фондация, която предоставя средства за развитието на бедните региони в Централна и Южна Америка.

Луксозната вила, която се намира в Тирол, си има всичко - фитнес, сауна, градина, тераса, басейн и дори терен за плажен волейбол. Радебер планира оттук нататък да живее малката си дървена хижа в Алпите или в апартамента си в Инсбрук, където щял да прекарва времето, пишейки книга за живота си.

Според местните медии богаташът от години помага на бедните по различни начини. През 2004 г. бил продал друга луксозна вила, с площ 321 кв.м за 1.6 млн. евро, а парите отишли за подпомагане на нуждаещи се. И сега събраните средства щели бъдат използвани за подпомагане на хора, изпитващи трудности при изплащането на кредити си.

"Това, което се случи, няма да промени много моя живот, но ще промени живота на този, който спечели вилата. Радвам се за победителя и се надявам да бъде много щастлив тук", посочва филантропът.

По думите му неговата фондация ще предоставя всякаква информация, необходима на хората в бедните страни, за да получат жилищни кредити и да се ориентират към правилния имот и инвеститор.

Източник: в. Стандарт