Бългериън пропърти девелъпмънтс придоби 100% от дружеството Варна Лоджистикс - инвеститор на първия логистичен парк от съвременен тип в морската ни столица Логистичен Пaрк Варна, пише в. Пари.

Варна Лоджистикс бе собственост на ФеърПлей Къмършъл и Бългериън Пропърти Дeвелъпмънтс ЕООД. Colliers International e ексклузивен консултант на проекта.

В съобщението не се споменава за стойността на сделката.

"Нашата инвестиция, в качеството на комбинацията от складови, офисни и търговски площи, създава възможности както за логистични и транспортни компании, така и за търговците на едро", коментира Филип Пашов, изпълнителен директор на Бългериън пропърти девелъпмънтс.

От месец юли комплексът привлече нов наемател. Обща площ от 637 кв.м. заема българският партньор на международната транспортна компания Gefco Act Logistics. Там ще бъдат разположени офисът им и складови помещения. С Act Logistics е сключен договор за наем за 5 години. Компанията развива дейност в областта на международния транспорт и логистиката на товари.

Логистичен Парк Варна е разположен в Западна промишлена зона на морската столица и има обща застроена площ от над 120 000 кв. м.

Сн.: Сграда А1 в Логистичен Парк Варна (официален сайт)