Секторът на недвижимите имоти в Турция се подготвя за навлизането на една от водещите световни компании в сектора – британската Savills, информира turkishdailynews.com.tr.

Британската компания планира да инвестира в Турция около 400 млн. евро в различни проекти с надеждата за бърза нетна печалба от поне 25%, става ясно от изявлението на управлението на компанията.

Международната кредитна криза имаше доста негативно влияние върху сектора на недвижимите имоти в развитите страни, докато развиващите се пазари като Турция бяха засегнати в много по-малка степен.

Това прави възстановяването на пазара много по-бързо и лесно, категоричен е директорът на инвестиционния отдел на Savills – Иан Джоунс.

Годишното търсенето на жилища на турския пазар се очертава да расте през следващите няколко години, категорични са от компанията.

По-голямата част от анализаторите в сектора предричат доста бързо и стабилно развитие в сектора на недвижимите имоти в Турция.

Това играе доста положителна роля в привличането на чуждестранни инвеститори в Турция. Възможностите за инвестиция, както в жилищния, така и в търговския сектор, които страната предлага, са доста големи.