Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните 2 години. Това съобщи заместник-кметът на Чепеларе Георги Пепеланов, предаде БТА.

Английските собственици на апартаменти в апарт-хотели в Пампорово дължат суми за данък "сгради" и такса "смет" от 2008 г. до 2010 година.

От общината са изпратили към длъжниците във Великобритания уведомителни писма и покани за доброволно плащане. Те са на английски език и са изпратени на английските им адреси. Това струва на администрацията в Чепеларе около 1000 лв..

От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците. Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обяснява Георги Пепеланов.

По неговите думи несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово в момента са около 600 000 лв., а сред длъжниците са и големи хотели в курорта. Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.