British-Israel, контролирана от Лео Нео, изнесе финансовия си отчет за четвъртото тримесечие на изминалата година, както и за цялата година, съобщава globes-online.com.

Собственикът на верига търговски центрове отчита рекорд в годишната си печалба, става ясно от данните. Според него изминалата година е била една от най-натоварените и най-успешните в цялата му кариера. Компанията ще разпредели премии за над 3 млн. долара между служителите, заемащи ръководни постове.

Нетната печалба на компанията за изминалата година възлиза на 248 млн. долара, което е значително увеличение, в сравнение с отчетената за 2006 г. печалба от 154 млн. долара.

Финансовите разходи на British-Israel са отчели ръст с 77% за 2007 г., достигайки 78 млн. долара от 44 млн. долара за предходната 2006 г.

През 2007 г. British-Israel успя да закупи за 31 млн. долара половината от веригата търговски центрове Hadar, разположени в Йеросалим, както и няколко други по-малки обекта.

За последното тримесечие на 2007 г. приходите са скочили с 82% до 14.4 млн. долара, в сравнение със същия период на 2006 г.

Управата на компанията не очаква толкова бързо разширяване и през настоящата година, като планира да модернизира и развие придобитата вече собственост.

Снимка: БГНЕС