Най-големият британски собственик на индустриални сгради Brixton изнесе данни за спад в печалбата си за изминалата 2007 година, съобщава Bloomberg.

Основаната причина за това е големият спад в наемите на голяма част от индустриалните сгради и складови помещения в близост до лондонското летище Хийтроу, които Brixton притежава.

Нетната печалба на компанията за 2007 г. е спаднала до нива от 59.8 млн. паунда, или 22 пенса на акция, от 299 млн. паунда и 110.8 пенса на акция, отчетени за предходната година.

Все пак, докато индустриалната собственост на острова е загубила близо 8.4% от стойността си за изминалата година, тази на Brixton е отчела повишение с около 0.7%.

Акциите на компанията се повишеха с около 1.5 пенса до нива от 321.5 пенса в началото на борсовата търговия в Лондон. За последните три месеца акциите са се повишили с близо 8%, става ясно още от изнесените данни от компанията. Пазарната стойност на британската компания е около 866 млн. паунда.

Нетната печалба от наеми е спаднала с около 8.2% до 79 млн. паунда, след като компанията продаде част от своята собственост в Западен Лондон.

Очакванията на анализаторите от Brixton са за повишаване на печалбите през тази година, като компанията възнамерява да стартира процедурата по придобиването на нови индустриални сгради в Източен Лондон.