Бумът в строителния сектор води до ръст в наемането на техническо оборудване

570
Бумът в строителния сектор води до ръст в наемането на техническо оборудване

Строителният и индустриален сектор в Румъния продължават да бъдат основните движещи сили за наемане на техническо оборудване, машини и други съоръжения, пише румънският икономически портал ZF.ro.

От началото на тази година те представляват около 92% от общите приходи от цялата техника, която се наема в северната ни съседка, става ясно от доклада на ALB.

В сравнение със същия период на миналата година, делът на двата сектора от общите печалбите в страната се е покачил с 11%, става ясно още от изнесените данни.

Компаниите от строителния и индустриален сектор са наели машини и оборудване на обща стойност 647.4 млн. евро, което е повишение с 36% спрямо първата половина на миналата година.

И все пак динамичният ръст на наемния сектор в Румъния се е понижил от отчетените 61% покачване на първата половина на 2007 г.

Колкото по-голям е ръстът в строителния сектор, толкова повече машини, оборудване и най-вече работна ръка са необходими, казват специалисти.

В последните няколко години бяха построени много предприятия на големи чужди компании, които дадоха работа на много румънци. Това повиши платежоспособността на много хора, което доведе и до ръст в жизнения им стандарт.

Най-хубавото е, че все повече чужди компании имат желание да инвестират и в по-малки градове, а не само в столицата Букурещ.

В последните 5-10 години, поради влошеното икономическо състояние, Румъния, подобно на нашата страна, започна много сериозно да страда от обезлюдяване на цели райони и концентриране на населението в големите градове и столицата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg