Цените на някои от жилищата в турския град Бурса достигнаха няколко милиона долара, след като градът стана притегателна точка за все по-големи и луксозни жилищни проекти, пише турския ежедневник TurkishDailyNews.

Строителството на луксозни жилищни комплекси през последната една година се увеличи няколко пъти. Всички големи компании развиващи строителна дейност в големите турски градове се насочиха в последните месеци и към Бурса.

Наред с новите жилищни комплекси в града се строят и редица спортни съоръжения, както и търговски и офис центрове.

Ръст в цените не се наблюдава само сред новите жилища, но и сред вече съществуващите, отчитат от големите агенции за недвижими имоти в града. Търсенето на жилища е най-голямо сред средната класа, като при супер луксозните имоти за сега отстъпва.

Много са жилищните проекти, които се строят в момента в града. Голяма част от тях са проектирани със собствени басейни, спортни съоръжения или така наречените комплекси от затворен тип.

Тези жилищни комплекси станаха популярни и в нашата страна напоследък, като предлагат редица удобства в непосредствена близост до жилището ви.

Цените на апартаментите в тези комплекси, особено тези, които са с по-голяма площ, са доста високи. Най-предпочитани от по-заможните купувачи са разположенитер в близост до морето комплекси.