Един от най-големите частни медицински центрове в румънския град Питещ - Elim medical center, заяви намеренията си да инвестира около 5 млн. евро в изграждането на нова клиника в столицата Букурещ, съобщава Business.Standard.ro.

Част от клиниката се очаква да бъда изградена до края на тази година и даже да започне да функционира, заявява изпълнителният директор на Elim Адриан Дъмбрава. Останалата част се очаква да бъде готова до края на следващата 2009 г.

В клиниката ще инвестира около 1 млн. евро и друга верига частни медицински центрове – MedLife, става ясно още от изявлението на компанията.

Общата стойност, която Elim има намерение да инвестира в Румъния през тази година, е над 10 млн. евро. Засега обаче не се уточнява за кои други локации в страната са предназначени тези парите и за какво точно ще бъдат изразходвани.

През изминалата 2007 г. от Elim инвестираха над 7.5 млн. евро за медицинско оборудване на голяма част от клиниките си и даже някои от държавните болници.

Elim притежава общо четири клиники в Румъния, две от тях се намират в Питещ, една в Ramnicu Valcea и една в морския курорт Techirgiol. Медицинското обслужване в частните клиники на Elim е на истинско световно ниво, уверяват от ръководството.

За изминалата 2007 г. клиниките са реализирали оборот в размер на 1.37 млн. евро и чиста печалба над 114 хил. евро. За настоящата година очакванията са оборотът и печалбата да се утроят.

Снимка: ЕРА/БГНЕС