От 10 до 12 октомври 2008 г. в Интер Експо Център, София ще се проведе четвъртото издание на Балканското изложение за недвижими имоти BalPEx.

На площ от над 4000 кв. м. се представят над 300 проекта от всички сегменти на строителството.

Над 150 изложители, сред които водещи строително-инвестиционни български и чужди компании, агенции за недвижими имоти, търговски фирми, финансови и кредитни организации, ще предложат на крайните частни и корпоративни клиенти своите най-актуални проекти и услуги.

Традиционно най-силно представен е жилищният сегмент, който представлява над 50 % от офертите. Увеличава се и броят на предлаганите бизнес проекти – офиси, търговски и логистични центрове.

За първи път ще бъдат показани жилищните комплекси „Зеленика” в София, „Residencia Botanica” в кв. „Бояна“, София, „Престиж” отново в кв. „Бояна“, „Vista Park” в местността Камбаните, ВИП комплекс в кв. „Павлово“, комплексите „Св. Анна“ и „Св. Стефан“ в София и др.

Премиера пред широката публика на BalPEx се очаква да направи и “Pravets Golf & SPA Club”, включващ голф игрище, хотел и недвижима собственост. Своето първо самостоятелно представяне на BalPEx ще има и Европейският търговски център в София.

Спонсори на BalPEx са компаниите RE/MAX, Bulgarian Properties, Home For You и Hercesa International.