Докато Русия остава привлекателна за чуждестранни инвестиции, свързани с недвижима собственост, за руските инвеститори по-изгодни са възможностите, предлагани зад граница, пише руското издание М-2. Това беше един от изводите, до които достигнаха участниците в кръглата маса на тема "Изтичане на инвестиции и нови точки на ръст на картата на глобаните пазари на недвижима собственост", организирана Knight Frank Russia and CIS в Москва.

През 2008 г. Русия стана износител на капитали в чуждестранни делови проекти, запазвайки едновременно инвестиционната си привлекателност за чужденците и предоставяйки потенциал за растеж и развитие на руските девелопменти, смятат експертите. При това тенденцията е към ръст на руските инвестиции в жилищна собственост в чужбина.

Според експерта na Knight Frank Russia and CIS Екатерина Тейн може да се говори за три перспективни направления на инвестиции в недвижима собственост.

"На първо място са сегменти във финансовите столици на света като Ню Йорк, Лондон, Сингапур, Москва. На второ- страни с данъчна оптимизация като Монако и Джърси, на трето- курортна недвижима собственост в развиващи се страни като България, Хърватия и Черна гора", смята тя.