Англичани, купили преди години апартаменти в Банско, започнаха да продават имотите си. Брокерите обясняват тенденцията от една страна с икономическата криза, а от друга - с излъганите очаквания.

В последните 4 години няколко хиляди англичани закупиха апартаменти в курорта с идеята да го ползват по време на зимната си отпуска, вместо да отсядат в скъпи хотели. В последните месеци част от тях правят опити да продадат имотите си. Според един от брокерите в курорта, основна причина е нелоялността на чужди агенции за недвижими имоти, които предлагат закупуване на имоти на сляпо.

"Много англичани купиха по картинки апартаменти и сега идват и казват: това не е моят апартамент. В случая кой е виновният - който не е дошъл да си види апартамента 3 години или брокерът, който му го е продал в Англия, и който е изчезнал и не съществува. Такива наистина влизат много при нас с молба моля ви дайте открийте ми апартамента аз не знам къде се намира той", каза Димитър Пелтеков, управител на агенция за недвижими имоти

Оказва се, че закупения апартамент с изглед към планината е на метри от оживения главен път, а въздуха далеч не е планински. Англичани, платили напълно апартаментите си, се опитват да ги продадат поне за сумата, която са вложили. Често обаче не успяват и ги продават на загуба. Има и такива, които са платили първоначална вноска за имота си и сега са принудени да я загубят. Според брокера на мястото на английските инвеститори, които се оттеглят, се появяват български кандидат-купувачи.

Източник: bTV