GE Real Estate Central and East Europe група инвеститори, водени и съветвани от Quinlan Private, вчера обявиха, че са подписали договор за закупуването на търговския център „Mall of Plovdiv” в България от строителите му Ocif и CCI.

Разположен във втория най-голям град в България, Пловдив, търговският център е в процес на строеж и неговото завършване е насрочено за последната четвърт на 2008. Центърът представлява 22 326 кв. м площ за отдаване под наем, а наемателите вече включват широк спектър, международни фирми и оператори.

В центъра са отделени супермаркет от 2 468 кв. м, който е отдаден на „Пикадили”, 1 555 кв. м за магазин за електроника, отдаден на „Техномаркет” и 3 056 кв. м за кино с 10 салона, отдадено на Cinema City. В допълнение към това, центърът разполага с търговска част на три нива, разположена на разгъната площ от 15 251 кв. м, 51% от които са предварително отдадени под наем на водещи международни и национални компании, а преговорите за още 29% към момента са в напреднал етап.

GE Real Estate и Quinlan Private се споразумяха да придобият първоначално 50% от центъра, а останалите 50% да бъдат платени при завършването на сградата. Закупуването на „Mall of Plovdiv” беше осъществено след като GE Real Estate и Quinlan Private придобиха „Mall of Sofia” през 2006 г. – последният стана най-добре представящият се търговски център в България. Тези придобивания показват силата на партньорството между GE Real Estate и Quinlan Private и тяхната способност да откриват качествени активи в растящи икономики.

“Много сме доволни от съвместната работа с Quinlan Private, Ocif и CCI при нашата втора сделка. Пазарът на недвижими имоти за търговия на дребно в Пловдив не разполага с достатъчно модерни търговски съоръжения и представлява идеална възможност за GE Real Estate да увеличи присъствието си в България и да надгради над успеха на нашето съвместно начинание – „Mall of Sofia”, коментира Карим Хабра, Управляващ директор на GE Real Estate Central and Eastern Europe

Инвестицията в търговски обекти е един от крайъгълните камъни за растежа на GE Real Estate в Централна и Източна Европа и ние силно вярваме, че този пазарен сектор ни предлага силна възможност за растеж в България след нашите успешни инвестиции в Полша и Чехия, добави още той.