Според последния доклад на полското министерство на външните работи чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимите имоти в Полша за 2007 г. са се повишили с 38% спрямо предходната 2006 г.

Официалните данни показват, че за изминалата година са били извършени 8 800 сделки в сферата на недвижимите имоти, съобщава полският ежедневник Polish Market Online.

Закупената земя с цел строеж или за други цели възлиза на почти 7 хил. хектара. Това е с 37% повече, в сравнение с предходната 2006 г., става ясно още от доклада на министерството.

За изминалата 2007 г. чуждестранните инвеститори са закупили или придобили правата съвместно с някое местно дружество на повече от 3 500 търговски или други видове имоти на територията на Полша. Общата застроена закупена площ от чужди компании е 533.5 хил. кв. м.

От всички страни най-много чуждестранни купувачи в Полша идват от Германия. На второ място се нареждат инвеститори от Холандия, Швеция, Австрия и Обединеното кралство. Най-много компании, инвестиращи в сектора на недвижимите имоти в Полша, идват от Ирландия, Дания и Германия.