Чуждестранните инвестиции в търговските площи у нас са се повишили с 35% за 2007 г.

855
Чуждестранните инвестиции в търговските площи у нас са се повишили с 35% за 2007 г.

Стойността на големите сделки с търговските площи в България са се повишили с около 35% до нива от 878 млн. евро, става ясно от доклад на CB Richard Ellis.

Според международната консултантска компания в сферата на недвижимите имоти данните от направеното проучване за България са по-скоро приблизителни заради липсата на адекватна информация за пазара.

Въпреки добрите прогнозни резултати обемът на сделките в страната е два-три пъти по-нисък, в сравнение с останалите страни от ЦИЕ. Все пак прогнозите за развитието и тенденциите за следващите няколко години на CB Richard Ellis за българския пазар са доста оптимистични.

Данните показват, че за изминалата 2007 г. в страната са били реализирани 40 големи сделки с недвижимо имущество, 15 от които са с офис комплекси и 10 с търговски. Една от най-големите сделки, реализирана през 2007 г., е тази с Landmark за построяване на втори терминал на летището в столицата.

София привлича най-голям процент от чуждестранните инвестиции. В последната година обаче голяма част от тях се насочват и към някои от големите градове като Варна и Пловдив.

Инвестицията в офис площи и обекти за търговия на дребно привличат най-голям интерес от страна на чуждестранните инвеститори. Най-активните компании, инвестиращи в страната, са от САЩ, Великобритания, Германия, Австрия, Испания, Гърция и страните от Средния Изток.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg