Базираната в Сингапур фирма Cinnovation Group е закупила Nova Island, който е част от огромния проект, строящ се в залива на Дубай и носещ името The World (Светът), съобщава сайтът Arabian.Business.

Компанията има намерения да инвестира над 200 млн. долара в строежа на супер луксозен морски курорт на изкуствено построения остров. Според запознати, курортът ще има както хотелски стаи и вили, така и супер луксозни къщи с цени от по няколко десетки милиона долара.

Луксозните вили за богатите гости на курорта ще бъдат построени непосредствено до морето, а тези на желаещите да си закупят ще бъдат разположени във вътрешността на острова, като всяка една ще бъде в различен архитектурен стил.

Работата по застрояването на заемащия близо 400 000 кв. фута изкуствен остров ще отнеме най-малко година, категорични са от ръководството на компанията.

Cinnovation Group вече притежава редица собствени луксозни курорта на екзотични места като Малдивите, Шри Ланка и Малайзия. Изкуствените острови от системата „Светът“, намиращи се на около 4 км от Дубай, бяха обявени за продажба на инвеститори от цял свят, като достъпът до тях става само по море или въздух.

Средната цена на островите започва от 15 млн. долара и достига до 50 млн. долара, като най-скъпият остров от системата - и същевременно най-труднодостъпният - струва 263 млн. долара.